torstai 22. maaliskuuta 2018

Tukikohta-hankkeen aloituspotku

Tästä se lähtee, Tukikohta-hanke nimittäin! Lienee syytä hiukan kertoilla mikä hanke ja mitä varten ja keitä me täällä hankkeen takana olemme.

Tukikohta-hanke on VIKTO ry:n hallinnoima ja sitä tuetaan Veikkauksen varoin STEA:n ja Sosiaali- ja terveysministeriön kautta. Tukikohta-hankkeen tarkoituksena on kehittää vapautuvien vankien poluttamiseen liittyvää yhteistyötä sekä onnistunutta vapautumista tukevaa toimintaa vertaisuutta, vapaaehtoistoimintaa ja ammatillista ohjausta hyödyntäen. Hanke tarjoaa tukea, toimintaa ja vahvistuvia verkostoja.  Hankealueena on Hämeenlinna, Hattula, Janakkala ja Riihimäki. Meillä on aivan Hämeenlinnan keskustassa matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Sijainti on erinomainen, sillä tästä on lyhyt matka käydä vaikka yhdessä asioimassa eri paikoissa.  Kohtaamispaikassa asiakkaat voivat käydä vertaistapaamisissa, erilaisissa ryhmätoiminnoissa sekä saamassa yksilöllistä ohjausta. Osa toiminnasta tapahtuu tietenkin omien seinien ulkopuolella.

VIKTO ry:n tavoitteena on rikostaustaisen tukeminen integroitumisessa yhteiskuntaan. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti rikostaustaiset itse ja välillisesti myös asiakkaidemme läheiset. Toimimme ns. vetoketjuperiaatteella; jäseninä ja mukana toiminnassa on niin rikostaustaisia kuin ei- rikostaustaisia henkilöitä. VIKTO ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Järjestön ideologiaan kuuluu toiminnallisuus ja se, että pidetään tulevaisuus tähtäimessä.

Kuvassa esiintyvä brunette on Johanna Laakso. "Olen ollut Vikton matkassa järjestön perustamisesta alkaen. Matkalle - vaikka se onkin vasta 5 vuotta pitkä - on mahtunut monen moista! Koulutukseltani olen sosionomi ja saanut tehdä työtä hyvin erilaisissa tehtävissä ja ympäristöissä, erilaisten asiakasryhmien parissa. Viimeiset 10 vuotta on kulunut tavalla tai toisella rikostaustaisten kuntouttavan toiminnan parissa. Lähdin 2008 ihan vaan heittämään keikan vankilakoulutukseen, mutta homma vei mukanaan 😉 Sen lisäksi, että olen "Vikton Johanna" olen vaimo, yhden pojan äiti ja neljän koiran emäntä. Valokuvaaminen on lähellä sydäntäni ja pidän kovasti myös kirjoittamisesta. Huomaan löytäväni itseni toistuvasti sieltä, missä kehitellään jotakin uutta. Uuden äärellä tässä taas ollaan aloittelevana hankepäällikkönä. On mahtavaa päästä rakentamaan Tukikohta-hanketta uuden työparin kanssa, jonka "tuntee omakseen" ja osana uusien ja vanhojen yhteistyökumppaneiden muodostamaa verkostoa!"

Kuvan blondi on Kati Luukkanen. "Olen  vasta hankkeen myötä tullut mukaan Vikton toimintaan. Aiemmin olen työskennellyt mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa ohjaajana. Koulutukseltani olen päihdetyöntekijä. Alkuperäiseltä ammatiltani olen suuhygienisti, mutta allergioiden myötä piti kouluttautua uuteen ammattiin. Olen myöskin ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja.  Olen yhden miehen vaimo ja kolmen lapsen äiti, harrastan erilaisia asioita ja paljon kun sille päälle satun, mutta laiskottelukin piinaa usein. Harrastuksista rakkain on harmonikan soitto ja neulominen. Minussa istuu sitkeästi myös jonkinlainen eräilyhenki, sillä sulan maan aikaan löydän itseni toistuvasti metsästä vaeltamasta ja keittelemästä nokipannukahveja. Ja olen pitkästä aikaa taas koiran omistaja, kun perheeseemme muutti helmikuussa bernin paimenkoiran pentu. Joten entistä enemmän taidan tuonne ulkoiluun suunnata. Joka tapauksessa koirat ja koirien käyttö erilaisissa tehtävissä kiinnostaa kovasti."

"Hankkeessa toimin vastaavana ohjaajana.  Kovasti odotan jo asiakkaita ja heidän kanssaan työskentelyä. Olen jo hankkeen tässä vaiheessa erittäin vakuuttunut siitä, että olemme Johannan kanssa hyvä tiimi. Meillä on hauskaa yhdessä ja uskon sen välittyvän myös asiakkaillemme. Vaikka me hyvällä huumorilla varustettuja ollaankin niin osataan me vakaviakin olla 😉"


Yritämme olla someaktiivisia ja meidät löytää Facebookista nimellä Tukikohta-hanke Vikto.
Instagramin puolella koitamme muistaa laitella @viktohameenlinna tilille kuulumisia tunnisteella #tukikohtahanke. VIKTO ry:n koko toimintaan voi tutustua järjestön kotisivuilla www.vikto.fi ja Facebookissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohtaamispaikka aukeaa

Jihuu, viimeinkin on matalan kynnyksen kohtaamispaikka avattu tänne Hämeenlinnaan. Meidän päihteetön olohuoneemme avasi ovensa asiakkaille...