tiistai 3. heinäkuuta 2018

Kohtaamispaikka aukeaa


Jihuu, viimeinkin on matalan kynnyksen kohtaamispaikka avattu tänne Hämeenlinnaan. Meidän päihteetön olohuoneemme avasi ovensa asiakkaille 2.7 klo 10.00. Täällä Tukikohdalla on rikostaustaisilla asiakkailla mahdollisuus osallistua erilaisiin ryhmätoimintoihin, saada yksilöohjausta, asiointiapua sekä palveluohjausta. Tämä voi olla myös yhdyskuntapalvelun tai koevapauden suorittamispaikka. Ja ennen kaikkea tänne voi tulla vain olemaan ja kahvittelemaan. Kuten kaikessa toiminnassamme myös Tukikohdassa mukana on ihmisiä, joilla on tai ei ole omaa rikostaustaa.  Toimimme siis ns. vetoketjuperiaatteella, eli meille ei taustalla ole merkitystä. Tarkoitus on luoda tästä mukava ja hyväksyvä kohtaamispaikka, jonne voi tulla viettämään aikaa ja tapaamaan muita. Kesän aikana käynnistellään erilaisia ryhmiä, mutta nyt yksi asia on jo varmaa ja se on maanantain ruokailut. Asiakkaat voivat tulla yhdessä kokkailemaan ja syömään tukikohdalle. Ruokailu alkaa maanantaina klo 15.30.
Elokuussa on alkamassa nahkapaja, jossa voi valmistaa kitaran remmin, vyön, lompakon, avaimenperän tms.  Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan mitä kukakin haluaa tehdä ja toisella kerralla päästään itse asiaan. Tätä erikoisosaamista ryhmälle saamme jakamaan Maaretin, joka työkseen valmistaa nahkatuotteita.
Kesän aikana harrastellaan myös erilaisia pelejä sään salliessa ulkona ja sateella pelaillaan lautapelejä sisällä.  Alkusyksyyn on jo sovittuna yhteinen retki KRIS-Tampereen kanssa.
Toivomme, että yhdessä asiakkaiden kanssa muovaamme tukikohdasta mukavan ja toimivan paikan. Meillä on kohtaamispaikalle kaksi sääntöä, joista ensimmäinen on päihteettömyys. Näin tuemme niitä, jotka päihteistä eroon kamppailevat. Ja toinen sääntö on toisten kunnioittaminen. Tukikohdalla pitää voida olla mukavaa taustasta riippumatta.
Tiivistettynä siis tarjoamme asiakkaille tukea, toimintaa ja vahvistuvia verkostoja.

Tukikohta on avoinna kesän ajan seuraavasti:
Maanantaisin 10-18, ruokailu klo 15.30 alkaen
Keskiviikkona ja torstaina 10-16




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohtaamispaikka aukeaa

Jihuu, viimeinkin on matalan kynnyksen kohtaamispaikka avattu tänne Hämeenlinnaan. Meidän päihteetön olohuoneemme avasi ovensa asiakkaille...