keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Verkot vesillä!

Jo hankkeen suunnitteluvaiheessa oli varsin selvää, että verkostoituminen tulee olemaan Tukikohta -hankkeen käynnistymisen ja olemisen edellytys. Verkostojen luomiseen ja olemassa oleviin verkostoihin uimiseen onkin käytetty hankkeen ensimmäiset 1,5 kuukautta, eli edetty varsin perinteisellä tavalla. Tukikohta -hanke on tullut tutuksi tähän päivään mennessä henkilökohtaisesti 101 ihmiselle!

Varsinkin isommissa verkostoissa tulee joskus miettineeksi, olemmeko nyt väärässä paikassa, mutta on toki tiedostettava, että hyöty - niin vapautuvalle kuin verkostolle - on siellä horisontissa. Täytyy kuitenkin myöntää, että olisi jo mukava päästä kunnolla kiinni asiakastyöhön. Kaksi melko malttamatonta naisihmistä kun ollaan...

Tukikohta -hankkeen verkostoitumisen tavoite on löytää yhdyshenkilöt niin viranomais- kuin järjestötoimijoiden edustajista ja vieläpä välttää ns. näennäisverkoston tasolle jääminen. Olisi tärkeää, että hankkeen myötä kehittyvää alueellista vapautuvien tuen mallia toteuttamassa olisi sellainen verkosto, jossa toimijat ovat tuttuja toisilleen, haluavat jakaa tietoa ja oppia toisiltaan sekä tehdä yhdessä työtä onnistuneiden vapautumisten eteen. Onneksi olemme saaneet kohdata ihan mahtavia tyyppejä, suoranaisia helmiä omissa tehtävissään! Siksipä onkin vahva luotto siihen, että saamme asioita yhdessä kehitettyä.

Olemme iloisia siitä, miten hyvin meidät on otettu mukaan hämäläiseen järjestöyhteistyöhön sekä informoitu uusista yhteistyölinkeistä ja -mahdollisuuksista. Mukavaa on ollut huomata, että vapaaehtoisia käsiä on noussut pystyyn, kun olemme pyytäneet saada nimettyjä yhdyshenkilöitä hankkeelle. Eniten sydäntä lämmittää ne kommentit, joita olemme saaneet kuulla, kun olemme ottaneet yhteyttä eri toimijoihin, kuten esimerkiksi erään yksikön esimiehen reaktio: "Mahtavaa! Just tätä on tänne kaivattu". Olemme saaneet kuulla, että vapautuvia ohjautuu alueen toimijoille, jotka kokevat tarvitsevansa juuri tälle asiakasryhmälle toimintapaikkoja polun varteen sekä kättä pidempää asiakkaan tilanteen ymmärtämiseen ja tämän ohjaamiseen.

Huomenna on taas reissupäivä; uusia kohtaamisia mahdollisten tulevien asiakkaiden kanssa, hankeinfoa sekä verkostoitumista tietenkin 😉Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohtaamispaikka aukeaa

Jihuu, viimeinkin on matalan kynnyksen kohtaamispaikka avattu tänne Hämeenlinnaan. Meidän päihteetön olohuoneemme avasi ovensa asiakkaille...